1 oktober 1962, vondelingen vijf kinderen, Den Haag
Utrechts Nieuwsblad, 2 oktober 1962: "Vijf kinderen te vondeling gelegd"
Voor de tweede maal heeft de 31-jarige kolenbewerker J. van der K. uit Den Haag gisteren zijn vijf kinderen "te vondeling gelegd", door hen bij de portier van de dienst van sociale belangen der gemeente te brengen en daarna hard weg te lopen.
De eerste maal gebeurde dit op 23 augustus. Met zijn vijftal in leeftijd variërend van zes maanden tot vijf jaar, drie lopend en twee in de kinderwagen, kwam Van der K. bij de dienst.
"Mijn vrouw is er vandoor en ik kan niet voor de kinderen zorgen" zei hij tot de portier, waarop hij de kinderen bij de man achterliet. De volgende dag werd Van der K. weer opgespoord en met veel moeite lukte het de ambtenaren van de dienst het echtpaar weer bij elkaar te brengen. De kinderen die in tehuizen waren ondergebracht keerden successievelijk ook weer naar huis terug en men dacht dat de rust hersteld was.
Onderzocht wordt nog of ook de vrouw een procesverbaal moet krijgen wegens het verlaten van hulpbehoevenden.
Het Vrije Volk, 2 oktober 1962: "Hagenaar legt vijf kinderen te vondeling"
DEN HAAG (ANP) — Voor de tweede maal heeft de 31-jarige kolenbewerker J. van der K. uit Den Haag gisteren zijn vijf kinderen „te vondeling gelegd", door hen bij de portier van de Dienst van Sociale Belangen der gemeente te brengen en daarna hard weg te lopen. „Mijn vrouw is er vandoor, en ik kan niet voor de kinderen zorgen", zei hij tot de portier, waarop hij de kinderen bij de man achterliet. De volgende dag werd Van der K. weer opgespoord en met veel moeite lukte het de ambtenaren van de dienst het echtpaar weer bij elkaar te brengen. De kinderen die in tehuizen waren ondergebracht keerden successievelijk ook weer naar huis terug en men dacht dat de rust hersteld was. Gisteren herhaalde zich de geschiedenis. Weer arriveerde v. d. K. bij Sociale Belangen met zijn kroost, want opnieuw was zijn vrouw weggelopen. De kinderen zijn weer naar tehuizen gebracht en tegen v. d. K. is proces-verbaal opgemaakt wegens het te vondeling leggen van kinderen beneden de zeven jaar. Onderzocht wordt nog of ook de vrouw een proces-verbaal moet krijgen wegens het verlaten van hulpbehoevenden.
Nieuw Suriname, 2 oktober 1962: "Vijf kinderen „te vondeling gelegd”"
Den Haag (ANP) - Voor de tweede maal heeft de 31-jarige kolenbewerker J. Van der K. uit Den Haag zijn vijf kinderen "te vondeling gelegd door hen bij de portier van de dienst van Sociale Belangen der gemeente te brengen en daarna hard weg te lopen. De eerste maal gebeurde dit op 23 augustus. Met zijn vijftal in leeftijd variërend van zes maanden tot vijf jaar, drie lopend en twee in een kinderwagen, kwam Van der K. bij de dienst. Mijn vrouw is er vandoor en ik kan niet voor de kinderen zorgen. Dit zei hij tot de portier, waarop hij de kinderen bij de man achter liet. De volgende dag werd Van der K. opgespoord en met veel moeite gelukte het de ambtenaren van de dienst het echtpaar weer bij elkaar te brengen. De kinderen die in tehuizen waren ondergebracht keerden suksessievelijk ook weer naar huis terug en men dacht dat de rust hersteld was. Gisteren herhaalde zich de geschiedenis. Weer arriveerde Van der K. bij de Sociale Belangen met zijn troost, want opnieuw was zijn vrouw weggelopen. De kinderen zijn weer in tehuizen gebracht en tegen Van der K. is procesverbaal wegens het te vondeling leggen van kinderen beneden zeven jaar opgemaakt. Onderzocht wordt nog of de vrouw een procesverbaal moet krijgen wegens het verlaten van hulpbehoevenden.
Limburgsch dagblad, 3 oktober 1962: "Vijf kinderen „te vondeling gelegd”"
Voor de tweede maal heeft de 31-jarige kolenbewerker J. van der K. uit Den Haag maandag zijn vijf kinderen „te vondeling gelegd", door hen bij de portier van de Dienst van Sociale Belangen der gemeente te brengen en daarna hard weg te lopen. De eerste maal gebeurde dit op 23 aug. Met zijn vijftal, in leeftijd variërend van zes maanden tot vijf jaar, drie lopend en twee in een kinderwagen, kwam van der K. „Mijn vrouw is er vandoor en ik kan niet voor de kinderen zorgen" zei hij tot de portier, waarop hij de kinderen bij de man achterliet. De volgende dag werd van der K. weer opgespoord en met veel moeite lukte het de ambtenaren van de dienst het echtpaar weer bij elkaar te brengen. De kinderen, die in tehuizen waren ondergebracht, keerden weer naar huis terug en men dacht, dat de rust hersteld was. Maandag herhaalde zich de geschiedenis. Weer arriveerde van der K. bij Sociale Belangen met zijn kroost, want opnieuw was zijn vrouw weggelopen. De kinderen zijn weer naar tehuizen gebracht en tegen van der K. is proces verbaal opgemaakt wegens het „te vondeling leggen" van kinderen beneden de zeven jaar. Onderzocht wordt of ook de vrouw een procesverbaal moet krijgen wegens het het verlaten van hulpbehoevenden.
Nieuwsblad van het Noorden, 3 oktober 1962: "VOOR TWEEDE KEER - Man legt vijf kinderen te vondeling bij dienst Sociale Belangen"
Voor de tweede maal heeft de 31-jarige kolenbewerker J. van der K. uit Den Haag maandag zijn 5 kinderen „te vondeling gelegd," door hen bij de portier van de dienst van Sociale Belangen der gemeente te brengen en daarna hard weg te lopen. De eerste maal gebeurde dit op 23 augustus. Met zijn vijftal in leeftijd variërend van zes maanden tot vijf jaar, drie lopend en twee in een kinderwagen, kwam Van der K. bij de dienst. „Mijn vrouw is er vandoor en ik kan niet voor de kinderen zorgen", zei hij tot de portier, waarop hij de kinderen bij de man achterliet. De volgende dag werd Van der K. weer opgespoord en met veel moeite lukte het de ambtenaren van de dienst het echtpaar weer bij elkaar te brengen. De kinderen die in tehuizen waren ondergebracht keerden successievelijk ook weer naar huis terug en men dacht dat de rust hersteld was. Maandag herhaalde zich de geschiedenis. Weer arriveerde Van der K. bij Sociale Belangen met zijn kroost, want opnieuw was zijn vrouw weggelopen. De kinderen zijn weer naar tehuizen gebracht en tegen Van der K. is proces verbaal wegens het te vondeling leggen van kinderen beneden de zeven jaar opgemaakt. Onderzocht wordt nog of ook de vrouw een procesverbaal moet krijgen wegens het verlaten van hulpbehoevenden.
Leeuwarder courant, 3 oktober 1962: "Man legt zijn vijf kinderen weer te vondeling"
Voor de tweede maal heeft de 31--jarige kolenbewerker J. van der K. uit Den Haag zijn vijf kinderen te vondeling gelegd, door hen bij de portier van de dienst van sociale zaken der gemeente te brengen en daarna hard weg te lopen. De eerste maal gebeurde dit op 23 augustus. Met zijn vijftal in leeftijd variërend van zes maanden tot vijf jaar, drie lopend en twee in een kinderwagen, kwam Van der K. bü de dienst. „Mijn vrouw is er vandoor en ik kan niet voor de kinderen zorgen", zei hij tot de portier, waarop hü de kinderen bij de man achterliet. De volgende dag werd Van der K. weer opgespoord en met veel moeite lukte het de ambtenaren van de dienst het echtpaar weer bij elkaar te brengen. De kinderen die in tehuizen waren ondergebracht keerden successievelijk ook weer naar huis terug en men dacht dat de rust hersteld was. Nu echter heeft de geschiedenis zich herhaald. Weer arriveerde Van der K. bij de dienst met zijn kroost, want opnieuw was zijn vrouw weggelopen. De kinderen zijn weer naar tehuizen gebracht en tegen Van der K. is proces verbaal wegens het te vondeling leggen van kinderen beneden de zeven jaar opgemaakt.
De Waarheid, 3 oktober 1962: "Vader legde vijf kinderen „te vondeling”"
Voor de tweede maal heeft de 31-jarige J. van der K. uit Den Haag zijn vijf kinderen "te vondeling gelegd", door hen bij de portier van de dienst van sociale belangen der gemeente te brengen en daarna hard weg te lopen. De eerste maal gebeurde dit op 23 augustus. Met zijn vijftal kinderen in leeftijd variërend van zes maanden tot vijf jaar, drie lopend en twee in een kinderwagen, kwam Van der K. toen bij de dienst. "Mijn vrouw is er vandoor en ik kan niet voor de kinderen zorgen", zei hij tot de portier, waarop hij de kinderen bij de man achterliet. De volgende dag werd Van der K. opgespoord en met veel moeite lukte het de ambtenaren van de dienst het echtpaar weer bij elkaar te brengen. De kinderen die in tehuizen waren ondergebracht keerden successievelijk ook weer naar huis terug en men dacht dat de rust hersteld was. Maandag herhaalde zich de geschiedenis. Weer arriveerde Van der K. bij sociale belangen met zijn kroost, want opnieuw was zijn vrouw weggelopen. De kinderen zijn weer naar tehuizen gebracht en tegen Van der K. is proces verbaal wegens het te vondeling leggen van kinderen beneden de zeven jaar opgemaakt. Onderzocht wordt nog of ook de vrouw een procesverbaal moet krijgen wegens het verlaten van hulpbehoevenden.
Zie ook dossier 23 augustus 1962, vondelingen vijf kinderen, Den Haag.